Meni Zapri

5 podjetnikovih novoletnih zaobljub

  • 21. dec. 2016

Novo leto prinaša nove začetke, izzive in novoletne zaobljube. Če še niste naredili svojega seznama, smo pripravili nekaj idej. Predlagamo, da si svoje zapišete in jih obesite na vidno mesto.

1. Obvladoval bom svoje finance in poslovanje.   

Če imate računovodjo, to nikakor ne pomeni, da vam ni potrebno poznati vsaj osnov financ in pravil poslovanja.

2. Skrbel bom za svoje zdravje.

Za obvladovanje svojega posla morate biti zdravi telesno, mentalno in čustveno. Če boste zdravo jedli in bili fizično aktivni, boste tudi bolj produktivni in srečnejši. S tem boste tudi najbolj učinkovito zmanjšali stres, ki je reden spremljevalec podjetnikov.

3. V pisarni bom preživel manj časa.

Če preživite skoraj vsako budno minuto v pisarni, ste na dobri poti, da izgorite. Vzemite si čas zase, družino in prijatelje. Posel se ne bo sesul, če si občasno privoščite zaslužene počitnice.

4. Obkrožil se bom s pravimi ljudmi.

Zaposliti sposobne ljudi je ključno za uspešen posel. V dobrem timu vsi rastejo, tudi podjetnik sam.

5. Občasno bom izključil vse motnje.

Zaprite svoja vrata, izklopite telefon, e-pošto in družabna omrežja. Po vsaki motnji potrebujemo precej časa, da se z glavo spet vrnemo k delu. V poslovnem svetu se vse bolj uveljavlja praksa, da je delovnik razdeljen na »odprt« in »ne moti« del. Nekateri imajo določene kar fiksne ure, na primer vsak dan od 8h do 11h, drugi pa po potrebi – ko imate zaprta vrata, to pomeni, da vas nihče ne sme motiti.


Vir slike: https://picjumbo.com/

Sorodne vsebine

Brezplačni članki, e-priročniki, posnetki in spletni seminarji.