Prijavo v program smo omogočili na tri načine,
ki zagotavljajo visoko varnost vaših podatkov
Digitalno potrdilo

Digitalno potrdilo predstavlja osebno izkaznico v digitalnem svetu. Za vstop v Minimax lahko uporabljate vsa kvalificirana digitalna potrdila slovenskih izdajateljev.

Preverjanje v dveh korakih

Če je račun zaščiten samo z geslom, ga spretneži lahko prestrežejo. Geslu smo dodali še dodatno stopnjo preverjanja, ki ob prijavi zahteva vnos enkratne kode, ki jo prejmete preko SMS sporočila. 

Prijava z geslom

Prijava samo z uporabniškim imenom in geslom predstavlja najnižjo stopnjo varnosti. Ta enostaven način  je primeren v času brezplačnega preizkusa. 

Kako se prijavim pri preverjanju v dveh korakih?

(1) Vnesete svoje uporabniško ime in geslo.

(2) Nato kot drugi korak vpišete še prijavno kodo, ki jo prejmete v SMS sporočilu na svoj telefon. 

 

 Kdaj naj izberem prijavo z digitalnim potrdilom?

Digitalno potrdilo morate imeti pri vsaki prijavi »fizično« pri sebi. Lahko je nameščeno lokalno, na pametni kartici ali USB ključku. Če vedno dostopate z iste naprave oziroma imate na več napravah urejen dostop do digitalnega potrdila, potem je ta metoda za vas popolnoma ustrezna.

Kdaj naj izberem preverjanje v dveh korakih? 

Če za dostop do programa ne želite biti omejeni z uporabo digitalnega potrdila, je prijava s preverjanjem v dveh korakih za vas boljša izbira. 

Za prijavo na kateri koli napravi boste potrebovali dve stvari:

  • Nekaj, kar veste (svoje geslo) in
  • nekaj, kar imate (svoj telefon za prejem SMS sporočila).

Prijavo si lahko tudi zelo olajšate. Določite lahko naprave (brskalnike), ki jim »zaupate«, in pri prijavi na teh napravah ne bo potrebno vnašati prijavnih kod. Če se boste želeli prijaviti na drugi napravi, boste še vedno morali vnesti kodo.

Zelo pomembno je, da določite rezervne možnosti za prejem kod, kadar ne morete uporabiti svojega telefona. Lahko ga pozabite, izgubite, izprazni se baterija … Kodo vam lahko pošljemo na rezervno telefonsko številko ali pa uporabite rezervno kodo s seznama, ki si ga natisnete za take primere.