Veseli smo, da smo se družili že na tretjem srečanju ZRS Minimax, ki je tokrat potekalo v CIP-u v Ljubljani. Vsako srečanje, ki ga organiziramo, je za nas posebno doživetje, ker verjamemo, da se lahko le ta na način še bolje spoznamo in povežemo. V Saopu zagovarjamo uporabo digitalnih poti in verjamemo v digitalizacijo prav zato, da nam ostaja več časa za druženje in spoznavanje. 

Direktorica Petra Šinigoj nam je predstavila, kaj vse zmoremo skupaj. Predvsem je bilo zanimivo dejstvo, da nikoli nismo sami. V vsakem trenutku med delovniki in prazniki je v Minimax nekdo povezan. 

Produktni vodja Minimaxa je predstavil novost – nabiralnik, ki  bo olajšal sodelovanje med podjetnikom in računovodjo. Udeleženci so podali korektne in koristne predloge o dopolnitvah programa. Verjamemo, da bomo mariskateri predlog tudi v kratkem vključili v razvoj. 

V nadaljevanju je Silva Koritnik Rakela iz Izobraževalne hiše Cilj predstavila nove MSRP standarde, ki bodo v nekaterih pogledih spremenili delo računovodij in podjetnikov. Kot obljubljeno smo se z njo že dogovorili za brezplačni webinar na temo MSRP. Vabilo boste prejeli pravočasno.  

Prihajajoča GDPR uredba bo prinesla nekaj sprememb tudi računovodjem, predvsem v sodelovanju s strankami. Pozorni bodo morali biti predvsem pri izvajanju svoje tržne dejavnosti. Jana Štolfa (Saop) je na praktičnih primerih prikazala uvedbo GDPR-ja v praksi. 

Na koncu nam je Jan Kovačič  (Taktika plus) predstavil, kaj pomeni agilno čustvovanje in kdo so agilni zaposleni. Predstavil je nekaj načinov, kako agilno razmišljanje uporabljati tudi v računovodskih servisih. 

Prenesite si gradivo srečanja

 

Kako smo se imeli na dogodku, vam predstavljamo v spodnji fotogaleriji: