35 let uspešne zgodbe

 

Verjamemo, da smo uspešni zato, ker poslujemo v skladu z vrednotami:

zaupanje, učinkovitost, ustvarjalnost, partnerstvo, zanesljivost in prijaznost.

 

Prek 250 zaposlenih

 

 

3 države

 

 

50.000 uporabnikov

 

 

6500 organizacij na Minimaxu
Vsak 4. računovodski servis
Šole po vsej Sloveniji

Prelomnice skupine Saop

1987 – Ustanovitev pogodbene družbe

Servis za avtomatsko obdelavo podatkov (kasneje Saop) je bilo ustanovljeno kot »pogodbena« organizacija, saj takrat d.o.o.-ja ali drugih oblik podjetništva še ni bilo. Med prvimi v Sloveniji smo ponudili poslovne programske rešitve.
 

1999 – Poveča se število zaposlenih

Z letom 1999 je stopil v veljavo Zakon na dodano vrednost, kar je zahtevalo zakonsko prilagoditev vseh programskih modulov. Zaradi dodatnih razvojnih in prodajnih potreb se je bistveno povečalo število zaposlenih.
 

2004 – Rojstvo Minimaxa

Leta 2004 smo vse znanje, izkušnje ter finančna sredstva vložili v razvoj spletnega računovodskega programa Minimax, ki je namenjen računovodskim servisom, malim podjetjem, samostojnim podjetnikom in društvom. Danes je Minimax najbolj priljubljen računovodski program v Sloveniji.
 

2016 – Saop del mednarodne skupine Solitea

Saop je postal del mednarodne skupine Solitea, ki deluje v 35 državah. Pod okriljem velike mednarodne skupine je Saop-ju omogočen hitrejši razvoj ter širitev na nove, predvsem srednjeevropske trge.
 

2017 – 30 let delovanja

Ob 30. obletnici delovanja, smo spremenili zunanjo oblikovno podobo, vodenje podjetja pa je prevzela nova direktorica Petra Šinigoj. V tem letu smo se pohvalili z več kot 30.000 uporabniki.
 

2019 – Združujemo enokomisleče partnerje (MIT)
Del Saopove skupine je postalo podjetje MIT informatika, s svojimi izjemno prilagodljivim ERP sistemom za proizvodna podjetja.

2020 – Pridružitev še enega strateškega podjetja (Opal)
Naši vse večji ekipi smo pridružili še podjetje Opal informatika, eno od vodilnih računalniških hiš in ponudnikov programov za računovodske servise in podjetja vseh velikosti.

2022 – Postali smo največji po številu zaposlenih
Saopova skupina je pod svoje okrilje sprejela dotlej največjega tekmeca, podjetje Vasco. Največja ekipa, z več kot 250 zaposlenimi, stremi k produktom prihodnosti.

.

 

Stopite v stik z nami

Če potrebujete pomoč pri delu s programom, stopitev direkten stik z našimi svetovalci, v programu.
Za prodajne informacije pa nam pišite ali nas pokličite na 080 14 50.

Stopite v stik z nami