Brezplačni seminarji in e-priročniki

Kaj morate vedeti o izdaji klasičnih, gotovinskih in e-računov?

     Preverite, če vaši izdani računi vsebujejo vse, kar zahteva zakonodaja.Izdani računi so različni, zakonodaja pa zahteva tudi različno vsebino glede na naravo računa. Na praktičnih primerih si bomo pogledali razliko med negotovinskimi, gotovinskimi računi in e-računi.

Naročite posnetek >

Kako podjetnik pravilno obračuna prispevke?

    
Samostojni podjetniki so sami zavezanci za plačilo prispevkov, višina pa se spreminja, saj je odvisna tudi od dobička in že obračunanih prispevkov.

V kratkem posnetku spletnega seminarja boste izvedeli, kaj zahteva zakonodaja in na praktičnih primerih spoznali obračun prispevkov za navadni in popoldanski sp. Prikazani so tudi primeri za nego, boleznino in porodniški dopust. 

Naročite posnetek

Naj vas inšpektorji ne zalotijo pri napačnem obračunu potnih stroškov

    
Povračila potnih stroškov so eden redkih stroškov, ki niso obdavčeni. Zato jih inšpektorji pogosto vzamejo pod drobnogled.

V kratkem posnetku spletnega seminarja boste izvedeli, do katerih potnih stroškov ste upravičeni, na kaj morate biti pozorni pri pripravi in obračunu stroškov službene poti ter kako pravilno na davčno upravo. 

Naročite posnetek

Ne poslujte na slepo!

    
Podjetnik potrebuje za svoje odločanje ažurne informacije o svojem poslovanju, ki pa jih mora tudi razumeti. Sodelavka Metka je na kratkem spletnem seminarju pokazala, kaj mora pri poslovanju spremljati vsak podjetnik.
 
Kako nadzirati tekoče poslavanje? Katera poročila so ključna? Kaj bi morali spremljati že med letom, da ob letnih poročilih ni neprijetnih presenečenj? Bilance - kaj lahko iz njih razberem?

Naročite posnetek

Ali se splača biti normiranec?

    
Za normirance je poslovanje enostavnejše, manj je birokracije, tudi stroški administracije so nižji. 

Naročite posnetek >

7 opravil za računovodje ob pripravi bilanc

     Da pri pripravi letnih poročil ne bi česa izpustili, smo pripravili kratek e-priročnik z opravili, ki jih morate izvesti računovodje ob pripravi bilanc.

Naročite e-priročnik >

RAČUNOVODSKI SERVISI: Oh, te bilance! Je lahko enostavneje?

     V posnetku spletnega seminarja je predavateljica Metka Šinigoj pokazala nekaj pristopov za lažjo izdelavo zaključnega računa in kaj lahko naredi podjetnik namesto računovodskega servisa.

Naročite posnetek >

Kako računovodski servis obdrži stranko?

     Nekateri podjetniki želijo, da jim računovodski servis opravi celotno storitev, spet drugi so samoiniciativni in želijo sami sproti spremljati poslovne rezultate. V posnetku seminarja je v teoriji in praksi prikazano kako računovodski servis ostane konkurenčen in poskrbi za obe vrsti omenjenih podjetnikov.

Naročite posnetek >

Izstavljanje računov in e-računov v društvu

     V posnetku seminarja najdete izkušnje z zakonodajnimi spremembami pri izdajanju e-računov in gotovinskih računov. Obenem smo v praksi predstavili kako lahko masovno po e-pošti pošiljate še posebej tiste račune, ki se vam ponavljajo iz meseca v mesec.

Naročite posnetek >

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih