Brezplačni posnetki in e-priročniki

Kako začeti z izdajanjem e-računov?

Javna uprava že leta posluje z e-računi in beleži prihranke, podjetništvo pa temu trendu vse bolj sledi. 

A kako začeti? Veliko podjetnikov se znajde v zagati, kako izdati prvi e-račun in kaj vse je treba urediti. Na ta in druga vprašanja smo odgovorili v posnetku seminarja.
Naročite posnetek

Kaj prinaša mala davčna reforma z januarjem 2017?

Vlada je oktobra 2016 sprejela t.i. malo davčno reformo, ki zajema novele Zakona o dohodnini, Zakona o dohodku pravnih oseb in Zakonu o davčnem postopku. V posnetku smo prikazali glavne zakonodajne novosti, ki pričnejo veljati z januarjem 2017.
Naročite posnetek

Zaključni račun za normirance

Normiranim samostojnim podjetnikom ni potrebno voditi poslovnih knjig za določanje davčne osnove. Osnova za obračun dohodnine se namreč izračuna tako, da se od ustvarjenih prihodkov odšteje 80 % normiranih odhodkov. Vendar pa so nekatere druge evidence obvezne, med drugim tudi za pripravo zaključnega računa. 


V posnetku smo predstavili obvezne evidence in pokazali, kako enostavno pripravimo zaključni račun v miniMAXu.
Naročite posnetek

Plačevati moram akontacijo dohodnine. Ma, kaj je to?

Če vam (še) ni popolnima jasno, kaj je akontacija dohodnine, zakaj jo sploh plačujemo in na podlagi česa jo izračunamo, vas vabimo, da pogledate posnetek in si tudi vi razjasnite tovrstne dileme.
Naročite posnetek

Naj vas inšpektorji ne zalotijo pri napačnem obračunu potnih stroškov

Povračila potnih stroškov so eden redkih stroškov, ki niso obdavčeni. Zato jih inšpektorji pogosto vzamejo pod drobnogled.

V kratkem posnetku spletnega seminarja boste izvedeli, do katerih potnih stroškov ste upravičeni, na kaj morate biti pozorni pri pripravi in obračunu stroškov službene poti ter kako pravilno na davčno upravo.
Naročite posnetek

Izdajanje računov v društvih

Mnoga društva se srečujejo z gotovinskimi in negotovinskimi računi, če pa so vaši kupci iz javne uprave, je potrebno izdajati e-račune.  


Izdajate račune vedno istim osebam? Pokazali smo, kako lahko z nekaj kliki ponavljajoče račune izdate naenkrat za vse prejemnike.
Naročite posnetek

Kako lahko vplivamo na davčni rezultat?

Preverili smo, kako lahko vplivamo na davčni rezultat pri poslovanju. Pomembno lahko na zmanjšanje davčne osnove vplivajo tudi različne olajšave, ki jih lahko uveljavljamo pri obračunu davka od dohodka pravnih oseb oziroma davka iz dejavnosti.
Naročite posnetek

Kaj morate vedeti pri poslovanju z gotovino?

Pri poslovanju z gotovino je potrebno upoštevati kar nekaj zakonov in predpisov, o katerih ob uvedbi davčnih blagajn ni bilo veliko govora. 

Sodelavka Metka je na kratkem brezplačnem seminarju izpostavila za podjetnika najbolj bistvene predpise in evidence, ki jih zahteva naša država.
Naročite posnetek

Kaj stranke pričakujejo od računovodskega servisa?

Nekatere stranke želijo, da jim računovodski servis opravi celotno storitev, spet drugi so samoiniciativni in sami vodijo del poslovanja in želijo tudi sproti spremljati poslovne rezultate. 

V posnetku smo pokazali, kako računovodski servis ostane konkurenčen in poskrbi za obe vrsti omenjenih podjetnikov.
Naročite posnetek

Planiranje poslovanja za podjetnike

Samo če imamo dober pregled nad svojim poslovanjem, si lahko postavimo realne poslovne cilje. Na kratkem spletnem seminarju smo predstavili nekaj strategij in priporočil za planiranje, da bodo cilji lažje dosegljivi.
Naročite posnetek

Ne poslujte na slepo

Podjetnik potrebuje za svoje odločanje ažurne informacije o svojem poslovanju, ki pa jih mora tudi razumeti.


Sodelavka Metka je na kratkem spletnem seminarju pokazala, kaj mora pri poslovanju spremljati vsak podjetnik.
Naročite posnetek

Kaj morate vedeti o izdaji klasičnih, gotovinskih in e-računov?

Preverite, če vaši izdani računi vsebujejo vse, kar zahteva zakonodaja. Izdani računi so različni, zakonodaja pa zahteva tudi različno vsebino glede na naravo računa. Na praktičnih primerih smo pokazali razliko med negotovinskimi, gotovinskimi računi in e-računi.
Naročite posnetek

Kaj bi podjetnik moral vedeti o obračunu plač?

Vsak podjetnik bi moral poznati osnovne pojme pri izplačilih osebnih dohodkov in povračil v zvezi z delom zase in za svoje zaposlene. 

Pripravili smo ABC plač za podjetnike.
Naročite posnetek

Ali se mi splača biti normiranec?

 Za normirance je poslovanje enostavnejše, manj je birokracije, tudi stroški administracije so nižji.
Naročite posnetek

Oh, te bilance! Je lahko enostavneje?

 V posnetku spletnega seminarja je predavateljica Metka pokazala nekaj pristopov za lažjo izdelavo zaključnega računa in kaj lahko naredi podjetnik namesto računovodskega servisa.
Naročite posnetek

Kako podjetnik pravilno obračuna prispevke?

Samostojni podjetniki so sami zavezanci za plačilo prispevkov, višina pa se spreminja, saj je odvisna tudi od dobička in že obračunanih prispevkov.

V kratkem posnetku spletnega seminarja boste izvedeli, kaj zahteva zakonodaja in na praktičnih primerih spoznali obračun prispevkov za navadni in popoldanski sp. Prikazani so tudi primeri za nego, boleznino in porodniški dopust.
Naročite posnetek

Ali sploh potrebujem računovodjo?

Da, podjetnik potrebuje računovodjo. Bolj ustrezno vprašanje bi bilo "Katera poslovna opravila lahko opravljate sami in pri katerih ne gre brez računovodje?" Več o tem v posnetku seminarja.
Naročite posnetek

Nasveti za manj stresno pripravo bilanc

 V posnetku smo pokazali nekaj pristopov za lažjo izdelavo zaključnega računa.
Naročite posnetek
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih