miniMAX ima vse, kar potrebujete za vodenje vašega posla!

Obračun DDV

Obračun DDV-ja še nikoli ni bil tako enostaven.


Ob potrditvi izdanih in prejetih računov ter dnevnih iztržkov nastane avtomatična temeljnica z zapisi za DDV, ki jih program upošteva pri obračunu.

Program za računovodstvo miniMAX omogoča obračun DDV-ja:

  • za mesečne in trimesečne zavezance po fakturirani realizaciji,
  • po plačani realizaciji,
  • upoštevamo pa lahko tudi odbitni delež.

Obračun DDV-ja naredimo z enim klikom, pri čemer program izdela vse potrebne obrazce, ki jih lahko oddamo v sistem eDavki neposredno iz programa oziroma shranimo datoteko v XML obliki za kasnejši uvoz:
  • obrazec DDV-O
  • Rekapitulacijsko poročilo
  • Poročilo o dobavah (76. a člen ZDDV),
  • Prilogo A k obrazcu DDV-O

Če je potrebno doplačilo DDV-ja se izdela plačilni nalog  z vsemi potrebnimi podatki za tiskanje ali uvoz naloga v spletno banko.

miniMAX izdela tudi samodejno temeljnico, ki prenese vhodni in izhodni DDV na konto obveznosti ali terjatev do države in poknjiži stotinske izravnave.
 

Obračun DDV-ja po plačani realizaciji

Pri obračunu DDV po plačani realizaciji DDV lahko upoštevamo šele, ko je račun (ali njegov del) zaprt. Ko plačilo povežemo z računom, naredi program samodejni naredi zapis za DDV na temeljnici izdanega ali prejetega računa. 

Pri obračunu DDV pripravi program poleg obrazca DDV-O samodejno tudi Prilogo A, vse ostale funkcionalnosti pa so enake kot pri obračunu po fakturirani realizaciji.

Podatki za davčni nadzor DDV

Program pripravi podatke v standardizirani obliki za izvoz podatkov v primeru davčnega nadzora (inšpekcija DURS).


Uvozi podatkov za DDV v miniMAX

Iz drugih programov in spletnih trgovin lahko uvažamo podatke v standardizirani obliki, pri čemer nastanejo tudi zapisi za DDV, ki se upoštevajo pri obračunu.
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih